10:03
Тиждень козацької слави

З 10 по 13 жовтня 2016 року в училищі проходив тиждень козацької слави. До свята Дня захисника України, козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці учні випустили святкові газети.

 

11 жовтня було проведено годину народознавства «Свято Покрови», яку підготували бібліотекар Фенько Л.П., викладач української мови і літератури Сухонос Л.Я. та учні групи №14-мро. Гарячими оплесками зустріли учні виступ викладачів Фролова Є.В. і Матяша В.А., які подарували присутнім «Віночок українських пісень» у власному виконанні. Також прозвучала пісня «Сумувати козаку не велено» та пісня С.Вакарчука «Мить».

 

З великою цікавістю слухали учні виступ отця Олександра, який розказав учням про свято Покрови і дав благословення на мир, хороші справи і на добро.

 

Інсценізація українських народних пісень, яку підготували учні навчальних груп викликала шквал оплесків. Організатор тижня Сухонос Л.Я. наголосила на тому, що наш народ, його пісня не вмре і не загине, якщо є такі продовжувачі традицій і звичаїв.

У виконанні учнів прозвучали пісні: «Розпрягайте, хлопці, коней» (групи №26-пмп, №16-пмп, №11-тсв), «Ой, під вишнею, під черешнею» (група №12-кк), оригінальне виконання пісні «Стрільці січовії» (група №13-тсв), «А я молода на базар ходила» (група №14-мро та учасниці художнбої самодіяльності Войнихівського БК), «Грицю, Грицю, до роботи…» (група №32-кк), «Чом ти не прийшов…» (групи №22-кк і 15-тсв).

12 жовтня у спортивному залі пройшли «Козацькі фестини», де наші хлопці та викладачі показали свою вправність у баскетболі. А дівчата запросили всіх на «Ярмарку смаку та краси», де всі присутні мали нагоду не тільки подивитися, але і скуштувати національні страви: вареники, картоплю в горщику, деруни, сало з часником, солоні огірочки і помідори та запити все смачним узваром.

 

А які гарні зачіски і манікюр у національному стилі продемонстрували учениці груп №16-пмп і №26-пмп. 

 

 

Категорія: Новини училища | Переглядів: 792 | Додав: pty53sait | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar