14:49
Декада бібліотеки

 

З 30 вересня по 9 жовтня  в ПТУ №53 с.Войниха проводилась Декада бібліотеки під гаслом «Книга – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів».

В рамках Декади бібліотеки відбулися такі заходи:

30.09. – віртуальна подорож « Найвідоміші та найкрасивіші бібліотеки світу», учасниками якої були учні першого курсу групи №15-тсв;

 

03.10. - літературна година «І. Багряний – митець і особистість» (до 110-ти річчя від дня народження письменника).

    Під час заходу учні групи №26-пмп розширили свої знання про тернистий життєвий і творчий шлях митця, прослухали  поетичні твори І. Багряного, уривки з роману «Сад Гетсиманський», памфлета «Чому я не хочу вертатись до СРСР». Під час літературної години  звучав «Марш «Україна» І.Багряного.

 

04.10. - Літературно-історичний вечір «Вірний син свого народу» (до 150- ти річчя від дня народження М. Грушевського).

    Захід сприяв розширенню знань учнів про життєвий шлях Михайла Грушевського з акцентами на його державотворчій, політичній, громадській, науковій діяльності та її ролі для розбудови української держави і науки. Під час заходу звучали цитати та вірші М. Грушевського,  демонструвалися уривки з документального фільму «Невідома Україна. «Михайло Грушевський», презентаційні матеріали, звучали пісні «Україна», «Молитва за Україну».

   Літературно-історичний вечір підготували і провели бібліотекар Фенько Л.П. і викладач історії Трегуб М.В., активну участь у заході прийняв учень групи №15-тсв Віталій Денисенко.

05.10. - Народознавча година «Мій рідний край, моя історія жива».

    Захід відбувся у Войнихівській сільській бібліотеці.

Бібліотекарі  Фенько Л.П. і Піщаленко О.О. розповіли молоді  про цікаві історичні факти та події пов’язані з Лубенським краєм, про відомих особистостей, які проживали на Лубенщині чи мандрували нашим краєм. Також  відбувся огляд книжкової виставки «Мій край – моя гордість».

06.10. -  Бібліотечний урок «Історія створення книги».

Під час уроку учні 1-го курсу групи №12-кк ознайомилися  з історією виникнення книги та розвитком книгодрукування в Україні. 

 

07.10. - Віртуальна  книжкова виставка «Сучасна українська книга».

    За допомогою створеної віртуальної книжкової виставки   учні  познайомилися із сучасними українськими письменниками та їх творами, а саме, книгами  Ліни Костенко, Олександра Бакуленка, Люко Дашвар, Марини та Сергія Дяченків, Марії Матіос, Ірен Роздобудько, Світлани Талан, Василя Шкляра. Віртуальна книжкова виставка розрахована на читачів різних жанрів та вподобань.

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 618 | Додав: pty53sait | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
avatar