15:39
Обласна декада бібліотек - 2018

З 1.10. по 10.10.2018 р. в ПТУ№53 с. Войниха була проведена Декада бібліотеки під гаслом:

«Бібліотека – центр творчого розвитку учнів» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського)

Мета. Сприяти реалізації основних пріоритетів освітньої реформи, зокрема, формуванню покоління, яке здатне вчитися протягом усього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства. Формувати життєві компетентності учнів, сприяти гармонійному розвитку особистості, а також популяризації літератури з питань розвитку творчих здібностей учнів.

В рамках Декади були проведені цікаві та змістовні заходи:

01.10. - Бібліотечний урок «З історії бібліотек»

Під час уроку учні дізналися історію виникнення бібліотек, про важливість книги для людини від античних часів до наших днів, переглянули відео «Найвідоміші бібліотеки України».

02.10. - Книжкова виставка «Серце, віддане дітям» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського).

03.10. - Виставка творчих робіт учнів «Світ моїх захоплень».

Виставка експонувала чудові роботи учениць нашого училища: Ковтун Анни, Федоренко Анастасії, Уйбарі Маргарити, Тилюк Діани, Виговської Аліни, Яременко Катерини, Щербак Ольги, випускниці групи №26-ПМП.

04.10. - Творча зустріч із народною майстринею, лауреатом мистецької премії імені В. Симоненка Панченко Валентиною Дмитрівною.

Спільно із бібліотекарем Войнихівської сільської бібліотеки Оленою Піщаленко та вихователем гуртожитку Галиною Носенко для учнів та працівників училища була організована і проведена зустріч із талановитою флористкою Валентиною Дмитрівною Панченко.

Цікавою була розповідь пані Валентини про свій шлях у мистецтво, який вона розпочала, вийшовши на заслужений відпочинок, про участь у багатьох виставках в Україні та за її межами, також майстриня поділилася власними дослідженнями на ниві краєзнавства.

За свою дослідницьку і просвітницьку діяльність 8 січня 2007 року пані Валентина стала Лауреатом премії імені Василя Симоненка, котру передала на подальше облаштування музею цього видатного поета-патріота.

Під час заходу майстриня провела для учнів майстер-клас з виготовлення картини «Мальви» у техніці флористики.

Валентина Дмитрівна вразила хлопців та дівчат своєю творчістю, невичерпною енергією та оптимізмом.

Зі щирими словами вдячності за чудову і теплу зустріч звернулися присутні до пані Валентини, а керівник художньої самодіяльності Тетяна Патокіна подарувала пісню «Край мій рідний».

Прекрасним і щедрим був подарунок від шановної гості – це фотоальбом робіт майстрині «Побач красу» та картина «Три волошки».

08.10. - Година спілкування «Криниця мудрості В. Сухомлинського

Під час заходу учні познайомились із творчістю великого педагога. Хоча казки, притчі, оповідання написані для дітей молодшого шкільного віку, вони мають глибокий філософський зміст і цікаві читачам різного віку. Його твори розкривають перед нами красу навколишнього світу й рідного слова, навчають мудрості, виховують доброту, чуйність, людяність, патріотизм.

Учасники години спілкування брали активну участь в обговоренні творів В. Сухомлинського та його поглядів на таке важливе питання як кохання, висвітлене у листах до сина та доньки.

09.10. - Виховна година «Великий педагог, великий Добротворець»

Під час заходу молодь дізналася про життєвий та творчий шлях Василя Олександровича Сухомлинського, на якому були і трагедії і перемоги, тривоги і радості. Учні знайшли відповідь на питання, чому Павлиська школа, директором якої Василь Олександрович був протягом 23-х років до кінця свого життя, була Школою Радості.

Під час виховної години демонструвалися уривки з відео «Серце, віддане людям», де своїми спогадами про педагога - гуманіста діляться його однокласниця, колега, колишні вихованці. Юнаки та дівчата мали змогу побачити фрагменти уроків Василя Сухомлинського на природі, почути вислови педагога про найголовніше у вихованні – любові до дітей, яким він віддав своє серце.

05.10. - 10.10. - Конкурс на кращий твір «Осіння казка».

Показали свою творчість у володінні словом, виявили політ фантазії учні у літературному конкурсі «Осіння казка».

Найкращими з кращих є твори Сухової Любові, учениці групи №22-КК, Роман Ріти, учениці групи №22-КК, Ковтун Анни, учениці групи №12-КК.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 431 | Додав: pty53sait | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar