15:15
Брейн-ринг «Знавці рідної мови»

Народ цю мову прикрашав,

                                                                                 Беріг від роду і до роду.

                                                               І в ній відбилася душа

                                                               Мого великого народу.

                                                                                     М. Пироженко

 

Міжнародному дню рідної мови була присвячена інтелектуальна гра, яку організувала і провела бібліотекар Людмила Фенько за участі викладача української мови та літератури Лариси Сухонос. Захід відбувся у гуртожитку Територіального відділення.

Перед початком гри викладач розповіла про історію заснування свята, наголосивши на значенні рідної мови у формуванні та становлення особистості людини, її інтелекту та духовності. Через мову кожна людина дотикається до безсмертя свого народу.

Інтелектуальна гра відбувалася у формі брейн-рингу, у якій брали участь дві команди: «Дивослово» та «Словограй», а оцінювали гру члени журі у складі Лариси Сухонос, викладача української мови та літератури; Галини Носенко, вихователя; Валентини Сивоконь, вчительки- пенсіонерки.

Брейн-ринг складався із цікавих усних та письмових конкурсів, під час яких учні підбирали синоніми до слів та коректували словосполучення, пояснювали фразеологізми, були перекладачами, писали слова згідно нового правопису,  відгадували назви українських пісень, а під впливом отриманих емоцій ще й чудово співали.

 Під час виконання командами письмових завдань, бібліотекар провела мовознавчу вікторину для вболівальників, у якій перемогу здобула учениця групи №32-кк Сухова Любов.

 Інтелектуальна гра була динамічною, насиченою, - інтрига зберігалася до кінця; з відривом у три бали перемогу здобула команда «Словограй».  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 282 | Додав: pty53sait | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar